ĽS - HZDS nepodporuje do druhého kola volieb predsedu PSK ani jedného kandidáta

01.12.2005 Prešov

Prešov 1. decembra (TASR) - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) nevyjadruje podporu žiadnemu kandidátovi do volieb predsedu Prešovskéh...
Prešov 1. decembra (TASR) - Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) nevyjadruje podporu žiadnemu kandidátovi do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v druhom kole. Na dnešnej tlačovej besede o tom informovali regionálni lídri ĽS-HZDS v Prešove.

Predseda Krajského predstavenstva ĽS-HZDS Marián Haľko dodal, že svoje dôvody k tomuto kroku sú ochotní medializovať až po skončení druhého kola.
Nominant ĽS-HZDS do volieb predsedu PSK s podporou šesťkoalície Ján Dobrovič obsadil tretie miesto vo voľbách. Ani on na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove nechcel byť konkrétny vo vzťahu k podpore tých, ktorí postúpili do druhého kola. Poďakoval sa svojím voličom, teda vyše 15 tisíc občanom, ktorí mu v prvom kole dali svoj hlas. Neskrýval ani sklamanie z toho, že nepostúpil do finále.
ĽS-HZDS nezískala v týchto voľbách ani jedno miesto poslanca v krajskom parlamente. V jeho prvom volebnom období mala 21 svojich zástupcov a v tom druhom počítala podľa Haľka s 15.
Haľko povedal, že musia v ĽS-HZDS \"zlepšiť prácu s obecnými organizáciami a proste s členskou základňou\". Ďalším záverom z výsledkov volieb je to, aby stredoľavé strany išli v koalícii, lebo \"vidíme, že pravica sa spojila a dosiahla pre nich veľmi dobré výsledky\". Haľko kritizoval aj fakt, že ústredie ĽS-HZDS vrátane poslancov Národnej rady SR za túto stranu nevyvinulo také aktivity, ktoré by \"naštartovali účasť voličov ĽS-HZDS\".
ĽS-HZDS išla do volieb orgánov PSK v koalícii s Komunistickou stranou Slovenska. Haľko i Dobrovič povedali, že očakávali viac od zástoja KSS v tejto koalícii zvlášť v severne položených okresoch kraja.
 

Vyberte región

mark